Étkezés a wellness jegyében

A wellness által takart szerteágazó életvezetési szemléletmód fontos részét képezi a táplálkozás kapcsán magunkhoz vett anyagok minősége és mennyisége. Az „az vagy, amit megeszel” gondolat igenis hordoz megfontolandó mondanivalót számunkra. Az egészségtelen táplálkozás, az alapanyagok körültekintő megválasztásának elmulasztása nem marad egy idő után büntetlenül. A keringési rendellenességek, laborértékeink riasztó adatai, és szervi panaszaink mellett a legszembetűnőbb gond a sokakat érintő súlyprobléma. Mindezzel szembesülve épp elég okot találunk arra, hogy változtassunk életmódunkon, táplálkozási szokásainkon.

Az oly sok esetben hangsúlyozott mértékletesség az étkezés során is szem előtt tartandó. Éhségérzetünk csillapodásának agyi érzékeléséhez időre van szükség. Ne faljunk hát mindaddig, míg egy kanállal több már le sem megy a torkunkon! Rendszeres és minőségi folyadékfogyasztással elkerülhető, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat. Az egyszerű alapigazságot pedig soha ne felejtsük: a víz a legjobb ellenszere a szomjúságnak.

Zöldség és gyümölcs legyen étrendünk alappillére, hiszen érdemes hinni abban, hogy ezek felhasználásával is ízletes és változatos ételeket varázsolhatunk az asztalra. Ha ráéreztünk a friss alapanyagok ízére, megtanultuk, mit mivel célszerű ízesítenünk, meglepő eredményt tapasztalhatunk. Megszokott ennivalóinkat pedig a legtöbb esetben elkészíthetjük olyan módon is, ami amellett, hogy jóval egészségesebb végeredményt garantál, még súlyunk szempontjából is jótékony hatással van ránk.

Természetesen nem szükséges minden finom falatról lemondanunk, hiszen az étel nem csupán testünket táplálja. A számunkra élvezetes mozgásforma megtalálásával hetente néhányszor hódolhatunk a kalóriákban dúsabb ételek élvezetének is.