Trendek Európában: albérlet Luxembourgban

Az elmúlt években jelentősen emelkedtek a kontinensen a lakásárak, sok helyen kifejezetten lakhatási válságról beszélnek. A közelmúltban a lakásvásárlást tartották az egyik legkényelmesebb és legjobban megtérülő befektetésnek hazánkban is. Napjaink felgyorsult világában, különösen azokban az országokban, ahol a lakosságra a mobilitás jellemző, (ez lehet akár országokon átívelő is), újabban az a trend van kialakulóban, hogy a hosszú évtizedes hiteltörlesztéssel járó elköteleződés helyett egyre többen döntenek a lakásbérlés mellett. A megélhetési költségek alakulása miatt sokszor jobban megéri albérletbe költözni, amely még a rugalmas munkahely-ország változtatást sem fogja vissza. Az EUROSTAT közelmúltban nyilvánosságra hozott adatai szerint az Unió tagállamaiban 82 millió ember bevételeinek minimum a negyven százalékát költi el a lakhatással kapcsolatosan.

Limpersberg

Köztudott, hogy Európában Luxemburgban találhatóak az egyik legmagasabb ingatlan árak. Ez a magas árfekvés az albérletek piacán is jelen van.

Tovább bonyolítja a helyzetet a küszöbön álló brexit kérdése, amelyhez az egész térség, de a luxemburgi üzletemberek is ambivalens érzelmekkel viszonyulnak. A brit cégek a bejelentést követően sorra hagyják el Anglia fővárosának területét, székhelyüket Londonból Luxembourgba téve át.

Luxembourg különleges adottságai vonzóvá teszi a várost, azoknak a pénzügyi társaságoknak, amelyek el kívánják hagyni az Egyesült Királyságot. Számba véve az adottságokat a legfontosabbak közé két tényező sorolható, a stabilitás és a pénzügyi kultúra.

Gasperich

A szakemberek becslése szerint Luxembourgban ez rövid távon akár 3000 új munkahelyet fog teremteni.
A luxembourgi albérletkeresést, amely lehet rövid illetve hosszú távú egyaránt nagyban megkönnyítheti a Vaubanfort.lu weboldala. A portálon angol nyelven kereshetőek a legjobb ár-érték arányú ingatlanok.