Kréta strandok: Elafonissi beach

Kréta szigete rengeteg csodával lepi meg az ide látogatókat, különösen igaz ez nyugat Krétára, ahol Európa legszebb strandjainak egyike található,  a híres Elafonissi beach.

Elafonissi beach olyan mint egy trópusi sziget, ha itt vagyunk elfelejtjük, hogy még ez is Európa, inkább valamelyik csodás idilli trópusi tengerparton érezzük magunkat.Elafonissit úgy is nevezik, hogy a “krétai pacific beach”.A víz itt nagyon sekély, így nagyon fel is melegszik, igazi idilli hely!

Elafonissi beach különlegessége többek között az is, hogy itt a homok rózsaszín.Terjeng egy legenda arról, hogy miért is rózsaszín ez a homok….a háború alatt állítólag ide hurcolták a nőket és  a gyermekeket és itt végezték ki őket, és az ő vérüktől rózsaszín a homok….a külföldiek gyakran pink beachnek is nevezik elafonissit.

Érdemes kora délelőtt megérkezni ide és akkor csak  a miénk a teljes partszakasz ugyanis a lustábbak csak kicsit később jelennek meg.Ha valaki szeret fürdőruha nélkül fürdőzni, akkor érdemes átsétálni a szigetre és ott biztosan talál mindenki egy eldugott kis öblött, ami éppen megfelel a célnak, és a romantikázáshoz tökéletes helyszín.

A magányvéleményem az, hogy akármilyen messze is nyaralunk Elafonissitől, ezt nem szabad kihagani, mert egy életre szóló élményt nyújt az embernek.

További nyaralási ajánlatok

Coral Beach Hotel & Resort