Felejthetetlen nyaralás Görögországban: öt népszerű célpont

Görögország a magyar turisták egyik legkedveltebb célpontja. Minek köszönheti? Az itt élő emberek kedvességének, a csodaszép településeinek, gyönyörű azúrkék tengerének. Nem utolsó sorban Görögország a szikrázó napsütésével csalogatja ide a látogatókat ilyen nagy számban.

Évezredes történelmi emlékei, valamint a még ma is igen kedvelt népzene, néptánc, a hagyományőrző kultúra, a sokak által még mindig viselt meseszép népviselet, az itt kínált mediterrán gasztronómia és csoda szép tengerparti üdülőhelyek biztosítanak mindenki számára felejthetetlen nyaralást, vagy esetleg városlátogatást. Nem csak a nyaralás a cél ebben a csodálatos országban, hanem a látnivalók, a történelmi nevezetességek is rendkívül tartalmassá tehetik a görögországi utazást. Az alábbiakban öt népszerű szárazföldi célpontot mutatunk be, melyek a legnépszerűbbnek számítanak a magyar turisták körében is.

Paralia

Tolo

Tolo még néhány évvel ezelőtt egy bájos halászfalu volt, de mára az egyik legkedveltebb görög desztináció. Tengerpartja homokkal borított, szép tiszta és lassan mélyül. Az utóbbi években évről évre egyre több német turista jön ide, ez pedig magas színvonalat jelent! Toloban sajnos nyaranta zsúfoltságra kell számítani, a tengerpart olykor, a nyári kánikula idején „megtelik”. Tolo környéki szállásokat itt érdemes nézni.

Tolo Beach

Olympic Beach

Olympic Beach az Olymposzi riviéra egyik nyugodtabb üdülővároskája, a nagyon nyüzsgő Paralia innen csupán egy-két kilométer, akár sétával is elérhető. Olympic Beach nagyon népszerű uticél a kevésbé vastag pénztárcával rendelkező turisták körében. A környéken sok a látnivaló, érdemes benevezni egy Olymposz túrára, a Meteorák egyenesen kihagyhatatlan látnivaló, a kalózhajós kirándulás során is kellemes élményekkel gazdagodhatunk. Olympic Beach szállások itt.

Olympic Beach

 

Sarti

Sartit a gyönyörű homokos tengerpart, kristálytiszta víz, elbűvölő görög emberek, mennyei ételek, ouzo töménytelen mennyiségben és napfény jellemzi. A tengerpart rendkívül változatos homokos tengerpart, kavicsos tengerpart, sziklás tengerpart egyaránt megtalálható. Sarti egy bűbájos halászfalu valódi görög hangulattal. Sartiból rengeteg fakultatív programlehetőség van, így mindenki megtalálja az ízlésének és kedvének megfelelő programokat. Hajóbérlés szempontjából, Sarti a közepes árkatrgóriába tartozik, szállásokat itt érdemes böngészni.

sarti

 

Paralia

Paralia a magyar turisták kedvenc görög üdülőhelye, hiszen itt rengeteg nyüzsgés, sok látnivaló és kiváló árak várják a pihenni vágyókat! Olcsó szállást itt kereshetnek.

Paralia

 

Parga

A északnyugat-görögországi Parga a Jón tenger partján, a szárazföldön fekszik. Távolról nézve az itt épített házak mintegy játékkockák sora lenne. Az utcák különleges hangulatát a sikátorok és kis lépcső sorok szabják meg. A Jón-tenger kékje, a fehér tengerpartjával a legszebb görögországi szigeteket idézik. Szállásokat itt érdemes keresni.

Parga

Nyaralás Görögországban

Kréta Sziget üdülővárosai

További kirándulástippek

Marseille különleges látnivalói és családos attrakciói

Kirándulások Ljubljanából

Kirándulások Bolognából

Malaga látnivalók

Fredenbaumpark