Radiesse kezelés

Természetes életkori folyamat, hogy nagyjából harminc éves kor felett a bőrünk felszínén enyhe ráncok jelennek meg. Sokak számára elkeserítő, hogy a pókháló szerű ráncok mellett mélyebben ülő redők is felbukkannak, amelyektől összességében idősebbnek is tűnhetünk a valós életkorunknál. Ma már számtalan modern eljárás áll rendelkezésre, például a Radiesse kezelés, amely nem csak kíméletes, de hatékony is.

A bőr öregedésének jellemzői

Az életkorral a bőrben számtalan folyamat zajlódik le, amely ellen nem tehetünk, ugyanakkor a nem megfelelő életmód (étkezés, kevés folyadék, a túlzott napfény, szolárium) kedvezőtlen hatása nem azonnal, hanem a későbbiekben akár robbanásszerűen is megmutatkozhat. Nőket és férfiakat is érintő probléma, hogy a lecsúszott megfogyatkozott zsírpárnák következtében az arc átalakul, így az egyes területein jelentős volumenvesztés alakul ki. A bőr fő alkotórésze a kollagén, amely simává, feszessé és teltté teszi. Az idő múlásával a termelődése egyre lassul, amely számos látható következménnyel jár: a bőrünk nem csak elvékonyodik, de fakóvá és rugalmatlanná is válik. Ezek pedig hosszú távon az arcforma fokozatos elváltozását okozza, valamint az arckontúr elvesztésével jár. Szerencsére számtalan módszer és technika áll azok rendelkezésre, akik egyrészt szeretnék megőrizni, másrészt visszakapni a bőr fiatalosságát. Olyan megoldás kell választani, amely segíti aktiválni a kollagénrost képződését: javuló bőr tömörséget, feszesebb rugalmasabb bőrt eredményez.

Miért népszerűek az orvos esztétikai kezelések?

Az orvos esztétikai rendelők száma az elmúlt években jelentős mértékben nőtt meg, amely egyrészt köszönhető a szolgáltatás iránt érdeklődő fizetőképes kereslet növekedésének. Ugyanakkor, ha az egyes szolgáltatók nyilvánosan közzétett árlistáit böngésszük, akkor látható, hogy az időszakos átmeneti csoda igen is sokak számára megfizethető például olyan jelentőségteljes alkalmak előtt, mint egy esküvő.

Miért fontos a konzultáció?

További előnye, hogy a kezelések előtt a páciens ingyenes konzultáción vesz részt. Ez azért is fontos, mert a fiatalodni, szépülni vágyó páciensek nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy számukra melyik beavatkozás lehet a legkedvezőbb, vagy hosszú távon a legeredményesebb, ez így természetes. Hiszen gyakran csak a környezetük tapasztalataira hagyatkozva alakítják ki a reális, vagy nem éppen reális elvárásaikat. Fontos tudni, hogy az orvos esztétikai kezeléseket csak szakorvos végezheti, aki a konzultáció során előzetesen felméri a páciens jelenlegi állapotát, meghallgatja az igényeit, és ezekkel összefüggésben állít össze egy kezelési tervet.

Kollagénstimulációs kezelések típusai

Az orvosesztétikai rendelőkben a kollagénstimulációs kezeléseknek több típusát végzik, például a tejsavas töltőanyagokkal, vagy emelőszálas kontúrozással, és calcium-hidroxiapatittal végzett anti-aging ránctalanítást.

Mi az a calcium-hidroxiapatit?

Már sokak számára közismert, hogy a hialuronsav egy olyan molekula, amely az emberi szervezetben is természetesen előfordul – a hialuronsavas feltöltéseknél ehhez nagyon hasonló töltőanyagot alkalmaznak –. A calcium-hidroxiapatit is egy ilyen molekula, amely a Radiesse kezelés hatóanyaga.

Miért népszerű a Radiesse kezelés?

Hosszú távú eredmények

A Radiesse kezelés a kollagén indukciós eljárások egyik típusa, amely nem csak kíméletes, de hatékony is. Előnye, hogy hatása hosszú távú, akár egy-két évre is visszaadja az arc korábbi fiatalságát. Más kezelésekkel összehasonlítva a hatása tartósabb, bár az eredmények természetesen páciensfüggőek. Más egyéb fiatalító eljárásokkal is kombinálható.

Arcformázás és lifting

Sokak számára nem a ráncok mennyisége, hanem az arc beesettsége okozza a problémát. A hatóanyagnak köszönhetően egy eljárás keretében érvényesül a liftinghatás, és azonnali arcformázás.

Gyors és fájdalommentes

A páciens fél óra multán kisimult, és teltebb arccal távozhat a rendelőből, mindezt fájdalom nélkül.

Felszívódó töltőanyag

A töltőanyag egy idő után teljes mértékben felszívódik, így annak, aki a folyamatos állapotot fenn szeretné tartani, annak ismétlő kezeléseken kell részt venni.

Fotó: darvasmed.hu