Hová jó választás egy kétszemélyes kanapé?

A kétszemélyes kanapé nagyon praktikus bútor. Főleg kisméretű nappaliba jó választás, de számos más lehetőséget is rejt. Miért is olyan funkcionális, és hová érdemes tennünk a lakásban?

Hová jó választás egy kétszemélyes kanapé?

A kétszemélyes kanapé nagyon praktikus bútor. Főleg kisméretű nappaliba jó választás, de számos más lehetőséget is rejt. Miért is olyan funkcionális, és hová érdemes tennünk a lakásban?

Kétszemélyes kanapé a garzonlakásban

Kompakt, esztétikus és praktikus. Ilyen bútorokat keresünk a kisméretű lakásokba, és ezt a három követelményt csodálatosan teljesítik a kétszemélyes kanapék. Ezek a bútorok nem túl nagyok, mégis van néhány nagyon praktikus tulajdonságuk. Sok modell kinyitható, így pillanatok alatt kényelmes alvóhellyé válik. A kétszemélyes kanapék gyakran ágyneműtartóval készülnek, így a tartalék ágyneműt, téli ruhát vagy más olyan tárgyakat is könnyen elrejtik szem elől, amiknek nehéz lenne máshol helyet találni a lakásban.

Vendégszobában és gyerekszobában

Az ilyen kompakt kiadású kanapék tökéletes megoldást jelentenek olyan házakban vagy lakásokban, ahol egy külön vendégszoba is rendelkezésre áll. Kis méretük miatt a gyerekszobában is jó szolgálatot tesznek. Ilyen esetben a praktikus szempontok vezéreljenek, és mindeképpen kinyitható modellt válasszunk.

A kétszemélyes kanapékat akár ennél több helyen is használhatjuk. Főleg a kis lakások és szerény méretű házak tulajdonosainak érdemes befektetniük ebbe a bútortípusba, hiszen így maximálisan kihasználhatják a rendelkezésükre álló teret.

A nappali kanapéja – vegye figyelembe a méretet

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a bútor mérete. Természetesen a nappaliba való nagy kanapé lesz a legkényelmesebb, de csak nagy belső terekben fog jól mutatni (például egy nagy ház nyitott nappalijában). Azt is vegye figyelembe, hogy jelenleg távolodik attól, hogy a kanapét egészen a falig mozgassa – hogy jól nézzen ki, távolabb kell lennie a falaktól, inkább a szoba közepén. Tehát ha van egy kis nappalija, akkor jobb megoldás lehet egy kis kanapé vagy egy heverős kanapé. Vásárláskor gondolja át, hogy elhelyezése nem korlátozza-e a hozzáférést a bútorokhoz vagy például az erkélyajtókhoz.

Hogyan válasszunk kanapét a nappali stílusához?

Kezdjük az egyik legfontosabb szemponttal, vagyis a belső tér stílusával, amelyben a kanapénak kell állnia. Íme néhány tipp. Skandináv stílusú kanapé Ha értékeli a skandináv stílust, akkor a nappali kanapéjának elsősorban világosnak kell lennie. Lehet bézs, világos szürke árnyalat vagy pasztell színű. Az is rendkívül fontos, hogy a bútor lábakon álljon, így könnyűnek tűnik. A skandináv stílus az egyszerűség és a kényelem szerelme, ezért érdemes a nagy és egyszerű, de kényelmes formákra koncentrálni.