5 tipp a karácsonyfa díszítéséhez

A karácsony közeledik, és Ön ismét gondban van, hogy hogyan legyen feldíszítve a karácsonyfa? Néhány nagyszerű tippel szolgálunk a karácsonyfa feldíszítéséhez, amelyekkel valóban látványos lesz a karácsonyfa. Csakis magán múlik, hogy a modern karácsonyi díszítés mellett dönt, vagy inkább a múltat felidéző retró karácsonyfa díszítés lesz Önnél a nyerő.

Karácsonyfa provence-i vintage stílusban

Egyszerűség, fehér szín, fadíszek vagy szelíd virágok finomsága. Pontosan ezeket a jellemzőket kellene a provence-i vintage stílusú karácsonyfa díszítésnek magán viselnie. Az ebben a stílusban feldíszített műfenyő ízléses, egyszerű és magát a fenyőt is engedi érvényesülni. Ha a karácsonyfa díszítése során ezt a stílust választja, díszítsen fehér vagy finom színárnyalatú karácsonyi díszekkel és a fából készült karácsonyfa díszekről se feledkezzen meg.

3d-smaragd-jegenyefenyo-240cm

Skandináv stílusú karácsonyfa díszítés

A kifinomultság, az egyszerű vonalvezetés, a természetes alapanyagok és a világos színek kedvelői jobbára a karácsonyfa díszítését minimalista skandináv stílusban oldják meg. Felejtse el a túlzásba vitt díszeket, a terjedelmes vagy túlságosan csillogó karácsonyi gömböket. A skandináv stílusú karácsonyfa díszítés kiváltsága éppen a minimalizmus. A karácsonyfa díszítéséhez elegendő néhány, a kifinomult pasztell, fehér vagy arany színben pompázó ízléses karácsonyi dísz. A műfenyő díszítéséhez használhat gömböket, virágokat, masnikat vagy tollakat, viszont ennél a díszítési stílusnál tartsuk szemünk előtt, hogy a kevesebb, néha több.

Glamour stílusú karácsonyfa díszítés

A glamour stílusú karácsonyfa pontosan az ellenkezője a két előbb említett stílusnak. Nagyméretű karácsonyi virágok, hatalmas gömbök és csillogó karácsonyi díszek vagy szalagok kombinációja, ez a glamour stílus. Az ilyen stílusú karácsonyfa díszítés során rendszerint a karácsonyi díszeket két színből állítják össze. A díszek megfelelő színei a fehér, az arany, az ezüst, a mentolzöld vagy a púderrózsaszín.

eszaki-lucfenyo-180cm

Karácsonyfa modern öltözékben

Ez a karácsonyfa díszítés ötvözi az eleganciát, a tisztaságot, valamint a műfenyő díszeinek a rendhagyó színösszeállítását. A modern stílus egyfajta középútnak tekinthető az előző három karácsonyfa díszítési stílus között. Amennyiben azt szeretné, hogy a karácsonyfa modern és egyedülálló legyen, válasszon szokatlan formájú és színű díszeket. Fekete karácsonyi gömbök? Sötétszürke karácsonyfa díszek? Miért is ne? Legyen a hagyományostól eltérő és érdekes, erről szól a modern stílusú karácsonyfa díszítés.

Retró karácsonyfa

Fehér és piros karácsonyi gömbök, színes karácsonyi figurák, füzérek, szalagok, masnik. Minden, és még ennél több is megengedett a retró stílusban felöltöztetett karácsonyfa díszítésénél. A legfontosabb, hogy a karácsonyfa színekben pompázzon. Ennél a díszítési stílusnál alkalmas a színes fényfüzérek használata. Ha még egy szinttel feljebb szeretné vinni a műfenyő retró stílusát, függesszen rá szaloncukrokat vagy figurákat.