Nem mindegy, hogy mivel csapunk rendet!

A takarítás legtöbbünk életében egy kevésbé kedvelt, mégis kikerülhetetlen kötelezettség. A porcicák pillanatok alatt képesek makacs almokat alkotni, úgyhogy nem célszerű túlságosan sokat várni a tisztogatással. Igen ám, de vajon melyik az az eszköz, ami hatékonyan a kezünk alá dolgozhat?

Félre a porzsákokkal!

A porzsák nélküli porszívó az egyik legjobb választás, amire csak voksolhatunk. Ha idáig otthon sorakoztak a papír és szövet porzsákok, ha a cseréjük vagy éppen kitisztításuk több volt, mint kiábrándító, akkor elérkezett az idő a váltásra. Annál is inkább, mert ha összeszámoljuk akkor a porzsákokkal együtt bizony nem túlságosan olcsó a tisztogatás ezen formája. Arról nem is beszélve, hogy kifejezetten távol áll mindentől, ami kezes. Szóval a tartállyal rendelkező ún. ciklon porszívók működési elve, hogy a bennük mozgó forró levegő juttatja be a tartályba a szennyeződéseket. És ennyi az egész. Ha végeztünk a lakás kipucolásával, akkor pillanatok alatt kiüríthető a tartály. Nem kell cserélgetni benne semmit, nincsen szükség mindenféle trükkös technikára a teljes kiürítéshez. Egyetlen, gyors, határozott mozdulattal megoldható a feladat, s a kristálytiszta végeredmény azonnal látható.

Ami a teljesítményt illeti, nincsen ok panaszra ezen a területen sem. Még a makacsabb szennyeződések is könnyedén kiszippanthatóak a szőnyegrostok közül vagy mondjuk a laminált padló zegzugaiból. Hiszen gyakorlatilag bármilyen burkolat típuson eredményesen alkalmazható.

Mikor érkezik el a csere ideje?

Kétségtelenül jó kérdés, hogy mi van akkor, ha a mostani porszívó még azért ellátja a feladatát? Érdemes cserében gondolkodni vagy jobb kivárni?

Ebben az esetben célszerű azt mérlegre tenni, hogy mennyit ér a kényelem? Számokban kifejezhető-e az a fokú komfort, amit ez a típusú technológia kínál? És ha igen, akkor azok a számok kisebbek vagy nagyobbak annál, mint amennyibe ténylegesen a porszívó kerül? Nagyon valószínű, hogy az értékek többet nyomnak a latba, mint az ár, tehát a beszerzés mindenkor megtérülő beruházás.