Siena látnivalók

Siena, az UNESCO Világörökség része Toszkánában, Olaszországban, középkori építészetéről, történelmi terei és a híres Palio lóversenyéről híres. Íme, néhány Siena legfontosabb látnivalói közül:

Piazza del Campo: Siena főtere, amely jellegzetes kagyló alakjáról híres. Történelmi épületek veszik körül, köztük a Palazzo Pubblico és a Torre del Mangia.

Palazzo Pubblico: Ez a középkori városháza uralja a Piazza del Campót, és itt található a Polgári Múzeum (Museo Civico). Másszon fel a Torre del Mangia tornyára, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra.

Sienai székesegyház (Duomo di Siena): Az olasz gótikus építészet lenyűgöző példája, a katedrálisban bonyolult faragványok, lenyűgöző mozaikok és olyan művészek alkotásai találhatók, mint Donatello és Michelangelo.

San Giovanni keresztelőkápolna: A katedrális mellett található keresztelőkápolna hatszögletű formájáról és Jacopo della Quercia lenyűgöző keresztelőmedencéjéről ismert.

Libreria Piccolomini: A sienai székesegyház belsejében található könyvtárat Pinturicchio vibráló freskói díszítik.

Museo dell’Opera del Duomo: A szomszédos Piazza del Duomo téren található múzeum a székesegyház szobrait, festményeit és műtárgyait, köztük a homlokzat eredeti szobrait mutatja be.

Santa Maria della Scala: Ez az egykori kórházkomplexum ma Siena történelmét bemutató múzeumnak ad otthont, beleértve a freskókat, a vallásos művészetet és egy földalatti régészeti területet.

Palazzo Salimbeni: A Monte dei Paschi di Siena, a világ egyik legrégebbi bankjának székhelye. A palota gótikus homlokzatát sienai nemesi családok címerei díszítik.

Siena nevezetességek

Santa Maria dei Servi: Ez a templom jellegzetes homlokzattal rendelkezik, és gótikus belső teréről és gyönyörű freskóiról ismert, köztük Bartolo di Fredi műveiről.

Orto Botanico dell’Università di Siena (Sienai Botanikus Kert): Az 1588-ban alapított botanikus kert Európa egyik legrégebbi botanikus kertje, amely változatos növénygyűjteményével békés elvonulást kínál.

Fontebranda: A város egyik történelmi szökőkútja, a Fontebranda Siena 25 szökőkútja közül a legrégebbi és a leghíresebb. A Contrada of Oca területén található.

Contrada múzeumok: Siena mind a 17 contrada (városrész) saját múzeummal rendelkezik, amely egyedi történelmét és hagyományait mutatja be. Ezek a múzeumok betekintést nyújtanak a város vibráló kultúrájába.

Középkori utcák: Siena szűk középkori utcáin, például a Via di Città-n és a Via Banchi di Sopra-n sétáljon, amelyek bájos boltokkal, butikokkal és kávézókkal vannak szegélyezve.

Siena gazdag történelme, lenyűgöző építészete és kulturális hagyományai lenyűgöző úti céllá teszik a középkori Olaszország lényegének megtapasztalása iránt érdeklődő látogatók számára.

Siena Olaszország

Siena környéki látnivalók

Siena környéke tele van festői tájakkal, bájos városokkal és történelmi emlékhelyekkel. Íme néhány dolog, amit Siena környékén érdemes megtenni:

San Gimignano: A középkori tornyairól ismert San Gimignano az UNESCO Világörökség része, és egy jól megőrzött középkori város. Fedezze fel szűk utcáit, látogasson el a Piazza della Cisterna térre, és élvezze a toszkán vidékre nyíló panorámát.

Chianti borvidék: Tegyen egy festői autózást a szőlőültetvényeiről és bortermeléséről híres Chianti régióban. Látogasson el a helyi borászatokhoz borkóstolókra, és élvezze a gyönyörű tájat.

Monteriggioni: Egy kis fallal körülvett város, amely tökéletesen megőrzött középkori falairól és tornyairól ismert. Sétáljon végig a hangulatos utcákon, és másszon fel a falakra a panorámás kilátásért.

Montalcino: A Brunello di Montalcino boráról híres, dombtetőn fekvő városból lenyűgöző kilátás nyílik a Val d’Orciára. Látogasson el az erődítménybe, és fedezze fel a középkori utcákat.

Val d’Orcia: Az UNESCO Világörökség részét képező Val d’Orcia-t dombok, ciprusfák és festői falvak jellemzik. Pienza, Montepulciano és Monticchiello nevezetes állomásai ennek a régiónak.

Monte Oliveto Maggiore apátsága: A Crete Senesi régióban található bencés kolostor gyönyörű freskóiról és nyugodt környezetéről ismert.

Crete Senesi: Fedezze fel a Crete Senesi egyedülálló és holdbéli tájképét, amelyet görgeteges agyagdombok, ciprusfák és kanyargós utak jellemeznek.

Castellina in Chianti: A Chianti szívében található bájos város a középkori és reneszánsz építészet keverékét kínálja. Látogasson el a Roccához, a város erődjéhez, és fedezze fel a történelmi központot.

Abbadia Isola: Az Elsa-völgyben található történelmi apátság. Fedezze fel az apátságot, és élvezze a festői környezetet.

Rapolano Terme: Pihenjen a természetes meleg forrásairól ismert Rapolano Terme termálfürdőiben. A Terme Antica Querciolaia és a Terme San Giovanni népszerű gyógyfürdők.

Sant’Antimo apátság: A Montalcino közelében található gyönyörű apátság román stílusú építészetéről és nyugodt hangulatáról ismert. Ha van rá lehetőség, vegyen részt egy gregorián ének előadáson.

Castiglione d’Orcia: Castiglione d’Orcia egy középkori falu egy bájos kastéllyal, amelyet a Val d’Orcia lenyűgöző tájai vesznek körül.

Bagno Vignoni: A termálfürdőiről ismert Bagno Vignoni egy egyedülálló falu, amelynek főtere egy nagy, forró termálvízzel teli medence.

Villa Cetinale: Fedezze fel a Villa Cetinale kertjét, egy lenyűgöző barokk villát, amelyet buja zöldövezet vesz körül.

Ezek a tevékenységek a kulturális felfedezés, a természeti szépség és a kikapcsolódás keverékét kínálják, lehetővé téve, hogy megismerje a sienai régió változatos kínálatát.