Vászonkép nyomtatás: Mozaik képekkel még izgalmasabbá teheted otthonodat

A másik kedvelt megoldás mozaik vászonkép készítésnél, amikor egy témán belül, de különböző képeket válogatunk egymás mellé. Gondoljunk csak az esküvőnkre, vagy egy nagyobb családi összejövetelre. Biztosan van 3-4 kép, amely remekül mutat együtt és jól tükrözik az esemény hangulatát.

A vászonkép nyomtatás az egyik legizgalmasabb lakásdekorációs megoldás manapság. Sokszínűsége és változatossága miatt nagyon kedvelik az emberek, hiszen rengeteg különböző stílust vihetünk vászonra egyszerűen és gyorsan.

Mivel itt a kép készítés alapanyagát nem egy adott művész adja, hanem az interneten fellelhető összes művész munkáját kinyomtathatjuk vagy saját fotóinkból is dolgozhatunk, rengeteg kreatív szabadságnak ad teret a vászonkép nyomtatás.

A másik nagy előnye, hogy nemcsak a színekkel és képekkel játszhatunk, hanem a formákkal is. Az egyik ilyen nagyon látványos és modern megoldás a mozaik vászonképek használata.

Hogyan állítsuk össze saját mozaik vászonképünket?

A mozaik vásszonképekről akkor beszélünk, amikor több kép együttese adja ki a teljes témát. Ezt többféleképpen is megoldhatjuk, attól függően, hogy mit szeretnénk megjeleníteni.

vászonkép készítés

Egy kép több részletben

A legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb megoldás, amikor egy képet osztunk kettő, három vagy akár több részre. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy hova helyezzük a töréseket, hogy az összképet ne rontsuk el. Tagolások tekintetében nincs megkötés, de általánosságban elmondható, hogy az egyforma egységekből álló mozaikok könnyebben érthetőek és vizuálisan egyszerűbb őket elhelyezni a lakásunkban. Ezek az egységek lehetnek négyzet alakúak vagy téglalapok is. A legtöbbször három elemből álló mozaikokkal találkozunk, melyek egységei négyzetek vagy egymás mellé állított hosszúkás téglalapok. Ha ezen felosztások valamelyike mellett döntünk, akkor biztosak lehetünk a stílusos, elegáns és meggyőző végeredményben.

Több kép egy témában

A másik kedvelt megoldás mozaik vászonkép nyomtatás alkalmazásánál, amikor egy témán belül, de különböző képeket válogatunk egymás mellé. Gondoljunk csak az esküvőnkre, vagy egy nagyobb családi összejövetelre. Biztosan van 3-4 kép, amely remekül mutat együtt és jól tükrözik az esemény hangulatát.

Természetesen nem csak komoly témákban gyárthatunk ilyen képeket. A mozaik megoldások egy játékos témával gyerekszobánk fő dekorációs elemévé is válhatnak. De akár a konyhánkat is feldobhatjuk különböző fűszerek vagy fűszernövények, esetleg a kávézás élményének megjelenítésével. A hálószobánkba remek választás lehet egy-egy intimebb hangulatú saját fotó, amellyel meghittebb környezetet teremthetünk magunknak.

A mozaik vászonkép nyomtatás lehetőségével egyedi megoldásokat vihetünk otthonunkba

vászonkép készítése

Nagy, üres falfelület?

A mozaik vászonképek olyan helyen is nagyon jó megoldások, ahol nagy falfelületet kell otthonossá tenni, de nem szeretnénk tapétázni vagy különböző képek sokaságával megtölteni. Gondoljunk bele, hogy egy három elemes mozaikkép akár két és fél négyzetméter felületet is lefedhet egyetlen képpel és mindössze három rögzítéssel a falban. Ez nemcsak nagyon praktikus, de rendkívül lehengerlő hatást is kiválthat, melyet vendégeink is garantáltan megjegyeznek majd.

A vászonkép nyomtatás ma már kiváló minőséget képvisel

A saját fotóinkból is lehet olyan minőséget (sőt akár jobbat) varázsolni, mint az üzletek polcain lévő kész képek, így érdemes mindenképp kipróbálni. Persze fontos a meglévő kép minősége, de ez maximum a vászonkép ideális méretét határozza meg. Élesebb, jobb minőségű képek esetében érdemes nagyobb, több részes mozaik képekben gondolkodni. Persze a mozaik elrendezés abban is segítségünkre van, hogy kisebb képeket is stílusosan egymás mellé rendezzünk. Ez már csak a saját kreativitásunkon múlik!