Melyik TV szekrényt válasszuk egy loft stílusú nappaliba?

A loft, vagy más néven indusztriális stílus manapság egyre divatosabb, előszeretettel alkalmazzák házakban és lakásokban egyaránt, de a stílusjegyei visszaköszönnek az otthon különböző helyiségeiben, a nappalitól a konyháig. A bútorok jellemzően fából, rétegelt lemezből és fémből készülnek, és a loft stílus jól kombinálható a modern és klasszikus bútorokkal egyaránt.

Mit jelent a loft stílus?

A loft manapság egy újfajta életstílus, amely nem csak innovatív, de luxus is egyben. A köznyelvben gyakran keverik a loft lakás és a penthouse lakás fogalmát, pedig a kettő között jelentős különbségek vannak. A loft stílus jellemzői a nagy alapterület, és belmagasság, amely egybe nyitott terekkel rendelkezik- látható vízvezeték csövezet, vagy vakolatlan téglafal jellemzi.

Hatalmas fémkeretes ablakokkal rendelkezik, amelyre általában sem függöny sem árnyékoló nem kerül, és a természetes fény szabadon áramlik be. A főbb helyiségek egy légtérben foglalnak helyet, egymással teljesen átjárhatóak, és igen gyakori, hogy csak a fürdőszoba képez zárható helyiséget. A padlózata régi fapadló, gyakran beton, de sima felületű például öntött műanyagpadlókat is használnak.

A penthouse lakás exkluzív, és egyedi megoldásokkal rendelkezik – tágas terekkel, és hatalmas panorámás teraszokkal, jakuzzival, medencével, szaunával- a fő különbség, hogy a penthouse nem igényel nagy belmagasságot.

A loft stílusú bútorok jellemzői

Az ipari stílus legfontosabb jellemzője az egyszerűség, és a letisztultság, amely minden bútordarabban visszaköszön a lakás minden részében: funkcionális ugyanakkor elegáns és esztétikus bútorok elhelyezését, és a minőségi anyagok használatát jelenti. Gyakran kombinálják a klasszikus és modern bútorokkal, de mindenképp az egyszerű vonalvezetésen van a hangsúly. A loft termékek gyakran fém díszítőelemekkel egészülnek ki, és népszerűek például a LED világítással ellátott tv állvány modellek is.

vigo-tv-szekreny

Loft stílus kisebb lakásokban

Loft stílusú lakást ott a legideálisabb kialakítani, ahol egyszerre adott az ipari hangulat, ötvözve a kényelemmel és az egyediséggel. Azoknak sem kell teljesen lemondani, akik nem rendelkeznek tágas hatalmas loft lakással, hiszen kisebb nyitott terű lakás is berendezhető, igaz a nagy méretek hiánya miatt a benyomás korántsem lesz olyan drámai.

Milyen bútorokkal rendezzük be a loft stílusú nappalinkat?

Általában a nappali a konyha és az étkező egyetlen helyiségből áll. A nappaliba a polcok és robosztusabb szekrények mellé jól illik egy loft tv szekrény, míg a konyha térbe fa és fémbútorok, üveges és/vagy nyitott szekrények kerülhetnek.

Az otthonok szinte kötelező eleme a dizájnos vékony, hatalmas képátlójú tv készülék. Egy elegáns egy függesztett tv szekrény kimondottan praktikus kisebb otthonokba, de érdekes és szemrevaló kiegészítője lehet az egybenyíló konyha – étkező – nappalinak.

Egy lakás stratégiai helyén lévő tv asztal sokféle környezetbe jól beleilleszthető, nemcsak tér modern stílusát hangsúlyozza, de a helyiségbe lépők figyelmét vonzza. Többfunkciós bútordarab szerepét tölti be, egy mozdulattal tv állvánnyá alakítható, de a kedvenc virág, vagy dekoráció tárolására is használható.

Hogyan alakítsuk ki a hálószobát?

A hálószoba az igényektől függően le is választható gipszkartonnal, vagy üvegtégla fallal. Vagy egyszerűen egy paraván, vagy könyvespolc beállításával intim teret hozhatunk létre a nyugodt pihenéshez. Bebútorozásához elengedhetetlen a hatalmas fa, vagy fémkeretes ágy, és kisebb méretű ütött-kopott hatású, rusztikus szekrények és komódok is bekerülhetnek.

Bár egy autentikus loft lakás berendezése és kialakítása nagyon drága, de azoknak sem kell elkeseredni, akik ezt a luxust nem engedhetik meg maguknak. Érdemes az interneten tájékozódni, hiszen ma már a különböző webáruházak kínálatából egy-egy stílusos darabbal is csipetnyi loft hangulatot csempészhetünk az otthonunk falai közé. Tekintse meg a Butor-Mirjan24 oldalát, ahol pár kattintással megvásárolhatja álmai bútordarabját.

Fotók: butor-mirjan24.hu