Falfestésre fel! A 2021 trend színe a földes bézs biztos, hogy sokak otthonában visszaköszön

Már idén szeptemberben megjelentek a 2021 évi trend előjelzések, és vele párhuzamosan a festékgyártók is új színeket dobtak piacra, abban a reményben, hogy minél többen kapnak kedvet az otthoni falfestéshez, vagy akár egy-egy szoba átalakításához. A döntés előtt azonban érdemes alaposan mérlegelni, mert hiába a közízlés, hiába trendi a szobánk fala, nekünk kell ott élnünk, gyakran dolgoznunk és álomra hajtani a fejünket.

A tavalyi évek trendjeit harsány és erőteljes színek jellemezték. Érdemes kísérletezni a színekkel, mivel egy jól kiválasztott árnyalat egész más hangulatot csempész be az otthonokba. Sokan esküsznek a hatalmas szín választék, és az inspiráló ötletek ellenére a hófehér falakra. Az egyszerű ápolása mellett számukra a fehér fal a tisztaság szimbóluma.

Hazánkban az egyik legnépszerűbb festékgyártó cég a Dulux. A cég már 2020-ra is egy nagyon természetes hatású színt a „Tranquil Dawn-Hajnali ölelés”fantázia nevű színt jelölte az év színének. Már megvan a 2021 év színe is, amelynek neve „Brave Ground – Merész kezdet”.

A szín megkreálóinak az volt a célja, hogy egy nyugalmat sugárzó, jól kombinálható színt alkossanak meg, amely az inspiráció mellett feltöltődés és a nyugalom légkörét teremti meg.

Ez a földes bézs szín a meleg és megnyugtató színvilága mellett azért is előnyös, mert más, hangsúlyos színekkel is jól kombinálható. Tökéletesen illeszkedik egy rusztikus hangulatú és kiegészítőkkel ellátott otthonokhoz, de a modern berendezésekhez egyaránt, így biztos, hogy a kedvencek között lesz.

A bézs és az árnyalatai az egyik legnépszerűbb színek, hatalmas választék áll rendelkezésre a fehéres homokszíntől akár a különféle barnákig. Azonban a megfelelő árnyalatát nem könnyű kiválasztani, hiszen vannak hűvös és meleg árnyalati egyaránt, amelyet akár az is befolyásol, hogy mekkora a helyiség természetes fénnyel való ellátottsága. Az egyes helyiségek színénél olyan szempontokat sem árt szem előtt tartani, mint a helyiség mérete, mert a pasztell árnyalatok eltérően mutathatnak a kisebb és nagyobb felületeken.