Ollózók/Bálázók előnyei

Globális jelenség az emberi felhasználásból származó hulladék növekedése, amely nagymértékben szennyezi a levegőt, a vizeket és a földet egyaránt. Az ipar újrahasznosított anyagokkal ártalmatlanítják a hulladékot, így a környezetnek is kedveznek. A fémek könnyen újrahasznosíthatók, erre a folyamatra különböző gépek alkalmasak, ilyenek az aprítók, tömörítők és a bálázók. Ismerkedjünk meg velük közelebbről…

Mit értünk A “HULLADÉKPRÉS” alatt?

A hulladékprés egy berendezés, amely a hulladékok tömörítésére alkalmas, ezáltal nagy mértékben csökkenthető a térfogata. Két különböző csoportját ismerjük.

Kommunális hulladékprések: Ezek a berendezések a háztartás körüli hulladékok, irodákban, kórházakban előforduló hulladékok tömörítésére alkalmasak. A hulladékprés 80%-os hatékonysággal is képes az ételmaradékokat tömöríteni.

Bálázógépek: A bálázógépek jellemzően szelektíven gyűjtött hulladékokat bálákba tömörít, 95%-os hatékonysággal. A hulladék lehet papír, fólia és karton is, de egyéb hulladéktípussal is könnyen megbirkóznak.

A fémbálázógép gyors és praktikus

A fém-újrahasznosító iparban a bálázás nélkülözhetetlen folyamat. A fémbálázógép egy praktikus berendezés, hosszú élettartama miatt kifejezetten kedvelt. Sokféle fémhulladék ismert, és a méretüket tekintve eltérők lehetnek, ez problémát jelent a szállításban is. A hosszútávó visszatartás káros, és a tárolás is problémát okozhat. A fémhulladékból új acélt lehet előállítani, amelyet újra fel lehet használni, forgalomba hozni, ezek pedig gyorsan erőforrás megtakarítást eredményeznek. Továbbá segítenek az újrahasznosítható anyagok kondenzált csomagolásában. A bálázógépek préseléssel alakítják át a nagyobb fémdarabokat. Ezek lehetnek kisebb téglaformák, hengerek, mindez a sűrűségüktől függ. A fémhulladékból nagyméretű bálákat készítenek a ZöldGépezet által értékesített gépek, így véglegesen elszállíthatóak és megolvaszthatóak a végső helyszínen. Ezután valami mást készítenek belőle, ezáltal megtörténik az újrahasznosítás.

A bálázók számos előnnyel járnak

Ha bálázógépet alkalmazunk csökkenthetjük a hulladékkezelés költségeit, a tömörítésnek köszönhetően jelentős helyet nyerhetünk. Nem utolsó szempont, hogy a környezeti terhelés csökkenthető a bálázógépek használatával. Ha a termelés során hullámkarton, papír, pántoló szalagok, textil hulladék keletkezne, akkor feltétlen érdemes bálázógépet alkalmaznia. A bálázógépek aktívak, segítségükkel kevesebb fuvarra lesz szükségünk a fémhulladék szállításakor. Szintén nagy előnye, hogy ha igénybe veszi a tömörítést, kevesebb költséggel jár a szállítás.