Négy vegán könyv, amit érdemes elolvasnod ha vegán vagy

A vegán életmód időnként nemcsak nekünk, hanem barátainknak, családtagjainknak vagy rokonainknak is fejtörést okozhat, hogy mivel vendégeljenek meg bennünket, amikor elhívnak magukhoz. Megkönnyíthetjük helyzetüket azzal, hogy vegán könyvekkel ajándékozzuk meg őket. Persze az is egy megoldás, ha jó vegán e-könyveket mutatunk nekik.

A Magyarországon megjelent vegán könyvek listáját, a most épp a vegán jelzőtől búcsúzó celeb Steiner Kristóf könyve a Kristóf konyhája és a Kristóf lakomái vezeti.

kristof-konyhaja-b1-web

Kristóf könyve nemcsak jó vegán alapokat rejt és színes vegán receptekkel gazdagít minket, hanem élvezetesen beszél a vegánság, a vegán életmóddal, a vegán gondolkodással járó mindenféle kapcsolódási lehetőségekről. Könyve könnyed, szép, kíváncsiságot okozó.

Az ausztrál  Adele McConnel nem igazán fantáziadús címmel rendelkező könyve a Vegán szakácskönyv, a cím egyszerűsége ellenére igen izgalmas   keleti, ázsiai és közép-amerikai vegán receptekkel gazdagít bennünket.

TheVeganCookBook_Jacket_hun.indd

Igazán hasznos információkkal, tanácsokkal és receptekkel lát el bennünket Joni Marie Newman és Celine Steen Vegán helyettesítők – Kedvenc Ételeink állati eredetű összetevők nélkül című könyve. A könyv könnyű csellel vezet el bennünket a helyettesítendő anyagoktól a vegán ételek receptjeihez. Ha a húst szeretnénk helyettesíteni, akkor abban a fejezetben húshelyettesítőkkel vagy a tojásalapú ételeknél tojáshelyettesítőkkel készíthető recepteket olvashatunk. Így szép fokozatosan eljutunk az összes olyan vegán alaphoz, amelyek kihagyhatatlan elemei a vegán konyhának. A könyv utolsó fejezetében  a szerzők egy vegán kisokosban szedik össze a vegán alapokat.

És a végére egy igazán trendi vegán könyv, szinte látom, ahogy itt Újlipótvárosban minden vegán könyvespolcán megcsillan Nagy Zita mutatós Vegán reggeli című könyve.

NagyZitaVeganReggeli2

Tökéletes képeskönyv azoknak, akik már reggel szeretnek kísérletezni és nem bosszantja fel őket az, ha esetleg nem sikerül az a reggeli vagy hirtelen majd olyan új ízzel találkoznak, amin esetleg meglepődnek.