Az elektromos rásegítés csúcsokig tartó lendületet adhat!

A pedálozás élménye felszabadító, lelkesítő, erőt adó. Olykor azonban jöhetnek olyan meredek dombok, amiknek a leküzdése látszólag lehetetlen. De ez tényleg csak a látszat, főleg akkor, ha akad egy kis elektromos „hátszél” a tarsolyban.

Kezdődhet a hegymenet?!

Az elektromos kerékpárok megítélése az utóbbi években hatalmasat változott. Eleinte sokan azt gondolták, hogy az e-bike olyan, mint egy kismotor. Beindul az aksi, és onnantól kezdve semmi teendő nincsen a továbbiakban. Ez a felállás azonban messzire sodorta azokat, akik egyébként szeretnek tekerni, csak olykor szembetalálják magukat olyan domborzati viszonyokkal, amiket saját erőből nem képesek meghódítani. Aztán idővel mindenkiben letisztult, hogy az elektromos meghajtás jelen esetben rásegítést jelent, viccesen tényleg aposztrofálható úgy, mint egyfajta hátszél, ami pont akkor ad lendületet, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Azoknak is ideális választás, akik szeretnének hosszabb távokra kényelmesen eljutni, illetve azok számára is optimális, akik mozgásszervrendszeri nehézségekkel, vagy egyéb, fájdalmat okozó betegséggel élnek együtt, ezáltal a rásegítés könnyebbsége sokat javíthat a komfort- és biztonságérzetükön. Ugyanakkor azoknak is kitűnő elhatározás, akik szívesen bevállalnának olykor meredekebb hegyvidéki túrákat is, akik nem kívánják tolni a biciklijüket, akik beleadnának apait-anyait a pedálozásba, hogy aztán az aksi feltehesse az i-re a pontot.

Még melyek a fajsúlyos előnyök?

Környezetbarát kialakítás, az ökológiai lábnyom növekedésének az esélye sem áll fenn, tartós, strapabíró szerkezet, hosszú élettartam, minimális fenntartási költség. Vagyis a vásárlásra célszerű befektetésként gondolni, ami végül is az első hajtás után már megtérül, ellenben azért jelentős előnyöket tartogat hosszú távon is.

Innentől kezdve nem okozhat nehézséget a hegyes-völgyes vidékek bejárása, ráadásul még a táj élvezetére, a gyönyörködésre is több idő juthat, köszönhetően a könnyed, gondmentes, gördülékeny, eredményes tekerésnek. Úgyhogy indulhat a kilométerek falása!