Megnyerheti a Barcelona a La Ligát?

A 2021–2022-es La Liga, azaz a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 91. szezonja augusztus 13-án kezdődik és 2022. május 22-én ér véget. Bár a felhajtás közel sem olyan erős, mint az angol bajnokság esetében, az emberek azt várják a sporteseménytől, hogy egy háromirányú végkifejletet prezentáljon. Természetesen a szóban forgó csapatok a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid. Te kire tippelsz?

Mi várható a jövőre nézve?

  • Ha a Barcelona nyer, akkor ez a Messi utáni éra első trófeája lehet a Nou Campban.
  • Ha a Real Madrid győzedelmeskedik, akkor valószínűleg Luka Modric madridi korszakának végső momentumaként lehetünk ennek szemtanúi.
  • Ha az Atlético Madrid esélyeit fontolgatjuk, akkor azt kell számba vennünk, mennyire nehéz a címvédés a világ egyik legerősebb bajnokságában.

Sokan a Barcelonát tekintik a favoritnak és a leginkább esélyesnek a La Liga új szezonjának elnyerésére, a fogadások többsége egyértelműen a katalán együttest priorizálja az első helyre. Vajon mi az oka ennek, hiszen az Atlético Madrid nyerte az elmúlt szezont?

Messi nem marad a Barcában

Mindközül a legnagyobb kérdés már eldőlt – Lionel Messi nem marad a Nou Campban. A 34 éves játékos jelenleg klub nélküli státuszban van, mivel lejárt a barcelonai szerződése, és a pénzügyi szabályok szigorúsága miatt nem írhatta alá újat. Ezzel eldőlt: végleg elhagyja a Barcelonát. Sergio Agüero viszont leszerződött a katalánokhoz, aki méltó utód lehet. Kettejük jó viszonya ismert: Messi a keresztapja Agüero fiának, Benjaminnak.

Wijnaldumról lemaradtak

A BL-győztes Georginio Wijnaldum lehetett volna a Barca idei másik nagy igazolása, ám a holland középpályás belefáradt a Barca várakozó stratégiájába, és szerződést kötött a PSG-vel. A nyár másik sztárátigazolása a Premier League-ből a Barcelonába tehát egy pálfordulással zárult, ugyanis a Barca bérkérdésekkel tűzdelt hezitálása elég volt ahhoz, hogy Wijnaldum meggondolja magát, és inkább Franciaország mellett döntsön – pedig tökéletesen megfelelt volna a Barca játékstílusának. Vele együttműködve a PSG-nek óriási esélye vannak arra, hogy jövőre minden sorozatot megnyerjen. Persze sikerként könyvelhető el, hogy a Barcelona szerződtetett egy másik holland sztárt, hiszen Memphis Depay nyár elején írt alá a csapattal. Vajon hogyan fog beilleszkedni a La Liga elvárásaiba? Nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk!

Miként alkalmazkodik Agüero a La Ligához?

Ahogy már említettük, Agüero elhagyta Josep Guardiola Manchester Cityjét, és csatlakozott a Barcelonához – ez jelenleg a nyár egyik legjelentősebb transzfere. Nem volt átigazolási tarifa, mivel az argentin szerződése lejárt, de ez persze nem csökkenti a klubváltás horderejét. Az igazi kérdés azonban az, hogy Agüero mire lesz képes az első szezonban? Valószínűleg a beilleszkedés nem lesz probléma, de a Premier League-ben elérthez hasonló teljesítményt és számokat nem lehet garantálni. A Barcelona nyerési potenciáljának egy szignifikáns része biztosan Sergio Agüerón múlik. Ha képes lesz megfelelni a kihívásnak, és felveszi a stafétabotot Messi után, akkor bizony nem árt az óvatosság.

A fentiek pedig mind elvezetnek bennünket a nagy kérdéshez – megnyerheti-e a Barcelona a La Ligát ebben a szezonban? Nos, ez sok mindentől függ. Mindenesetre a bwin élő fogadás portál jóvoltából augusztus 13-ától nyomon követhetjük az eseményeket!