Nyár végi gondoskodás a lábaknak is kijár!

A nyár utolsó napja kopogtatnak, lélekben már elpakoltuk a könnyű szellős ruháinkat, szandáljainkat és papucsainkat. Lábaink nagy terhet cipelnek egész életünk során, ez a legnélkülözhetetlenebb testrészünk. Alkalmazkodunk a divathoz, a meleg hónapok nagy részében flipflop papucsokat viselünk, amelyek hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhatnak az ortopéd orvosok szerint.

Lábbeli használatunk miatt minden északban különböző elváltozások alakulhatnak ki a lábunkon, ezért célszerű felkeresnünk pedikűröst. Szerencsére a legtöbb manikűr vagy műköröm szalon komplett szolgáltatásként pedikűrrel is rendelkezik, így helyen nemcsak körmeink esztétikus ápolásában, hanem lábaink gondozásában is szakszerű segítséget tudnak nyújtani.

 

Nyár végére általános probléma a szakemberek szerint, hogy a sarkak bőre megvastagodik, kirepedezik. A most nagyon divatos platform talpú szandálok miatt a talp harántboltozatán is bőrkeményedések alakulhatnak ki. Ezen problémák orvoslására magas vitaminkoncentrációjú krémet használnak, amellyel a láb bőrének nedvességtartalmát állítják helyre.

A lábápolás első lépésében fertőtlenítést végeznek, majd ezt követi a peelingezés – radírozás-. A hatóanyagos krémet masszázs segítségével juttatják a bőr mélyebb rétegeibe. A lábunk állapotától függően a jótékony hatást fokozni lehet akár további pakolással is.

 

Gyakori panasz évszaktól függetlenül, hogy estére fáradtnak érezzük a lábunkat. Erre a problémára kitűnő megoldás rendszeresen jégzselével bekenni. A zselé, a benne lévő anyagok miatt nemcsak a fájdalmat képes csökkenteni, de frissíti, és a kezelt bőrfelületet kellemesen hidratálja.