Eszközbeszerzési pályázatok egyéni vállalkozóknak

A hamarosan induló négyéves pályázati ciklusban várhatóan számos lehetőség kínálkozik az egyéni vállalkozók számára eszközbeszerzési pályázat benyújtására. Az alábbiakban néhány példa látható azokra az eszközbeszerzési pályázatokra, amelyek várhatóan elérhetőek lesznek 2023-ban egyéni vállalkozók számára Magyarországon:

  1. Új Széchenyi Terv: Az Új Széchenyi Terv keretében számos pályázati lehetőség elérhető az egyéni vállalkozók számára, beleértve az eszközbeszerzési támogatásokat is. Az eszközbeszerzési pályázatok célja a vállalkozások hatékonyságának növelése, valamint a versenyképesség javítása lehet például mezőgazdasági gépek és berendezések, számítógépek és egyéb irodai eszközök beszerzése.
  2. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP): A GINOP keretében szintén elérhetőek támogatások az eszközbeszerzéshez és számos eszközbeszerzési pályázat egyéni vállalkozóknak. Az egyéni vállalkozók számára lehetőség van az ipari, mezőgazdasági és szolgáltató eszközök beszerzésére, valamint a számítógépes rendszerek és szoftverek fejlesztésére.
  3. Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP): A VEKOP keretében az egyéni vállalkozók számára is rendelkezésre állnak eszközbeszerzési támogatások. Azok a vállalkozások kaphatnak támogatást, amelyek az innováció, a termelékenység és a versenyképesség növelésére fordítják az eszközbeszerzésre fordított költségeket.

Fontos megjegyezni, hogy az aktuális pályázati lehetőségek és feltételek folyamatosan változnak, ezért érdemes rendszeresen tájékozódni az eszközbeszerzési pályázatokról az illetékes pályázati felületeken, valamint az állami és önkormányzati szervek, illetve a vállalkozói szervezetek honlapján.