Gyönyörű helyek Magyarországon

Magyarország egy rendkívül szép ország. Ezt nem is mutatja más, mint az, hogy mennyire sok különleges helyet találhatunk, amelyet egyébként még a magyarok sem ismernek annyira

Ezeken a helyeken ritka, ha a turisták online kaszinóban játszanak

Ha turistaként szeretnénk Magyarországon utazni vagy kirándulni, akkor szinte mindig ugyanaz a pár hely jut az eszünkbe, ahova mindenki szeret ellátogatni. Igen, gyönyörű a Balaton, vagy éppen a főváros is tele van szebbnél-szebb helyekkel, vannak azonban olyan helyek is, ahova nem mindenki látogat el életében, már szimplán csak azért sem, mert egyszerűen nem is jut eszébe a hely. Magyarország kis ország, ráadásul még tengerpartja sincs, ezért sokan csak legyintenek rá – pedig ez egy gyönyörű ország tele eldugott kincsekkel.

Pont mint amikor egy legális online kaszinó oldalán szeretnénk játszani egyet, de csak az a pár hely kerül elénk, amelyeket a legjobban reklámoznak. Pedig számtalan olyan online szerencsejátékos hely van, ahol magyarként is szupereket lehet játszani, akár kis téttel is. És ha turisták online kaszinóban játszanak, az nem földtől elrugaszkodott gondolat, hiszen szimplán csak kihasználják az online kaszinók mobil lehetőségeit. Na de visszatérve a legszebb magyar helyek listájára, a következőkben olyan látványosságokat fogunk megmutatni, amelyek kevésbé ismertek még a magyarok előtt is, pedig ezekre a helyekre egy életben egyszer mindenképpen el kell látogatni.

Jöjjenek akkor csodálatos magyar helyek

Ha bármikor Sárospatak felé járunk, akkor ne ragadjunk le a városnál, nem messze innen ugyanis az erdő mélyén rejtőzik egy hihetetlen tó. Tökéletesen mutatja, hogy gyönyörű helyek Magyarországon bárhol előbukkanhatnak. A Megyer-hegyi tengerszemről van szó, amely egy hatalmas kőfalba ékelődve várja a látogatókat. Természetesen itt sok mindent a bányászati tevékenység alakított, így a tengerszem is ennek köszönheti létét és azt, hogy ma már egy szép ország legszebb helyei közé tartozik. A bányát öntötte ugyanis el a víz, és az egykoron nagyon értékes malomkő bánya ma már inkább turistalátványosság.

De ha pár tucat kilométert utazunk visszafelé Nógrád megye irányába, akkor fog szembejönni velünk Hollókő. Hollókőről mindenki tanult az iskolában, de bármennyire is hihetetlen, kevesen utaznak el ide aztán. Pedig ez egy világon mindenhol ismert palóc falu, bármilyen külföldi sajtóorgánum listáján rajta van, ha gyönyörű helyek Magyarországon kerülnek szóba. Aprócska, 400 lelkesnél is kevesebb faluról van szó, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

hollókő

Itt szinte minden ház egy élő múzeum, faoszlopos tornácokkal, nyeregtetős házakkal. És nem csak maguk a házak vagy a kultúra vonzó itt, hanem a rengeteg látványosság. És hiába a rengeteg legális online kaszinó, itt ritkábban fordul elő, hogy a turisták online kaszinóban játszanak a telefonjukról, hiszen csak kapkodják a fejüket a

  • Postamúzeum,
  • a Tájház,
  • a Babamúzeum
  • vagy éppen a Falumúzeum között.

A legszebb helyek Magyarországon általában várakat is magukba foglalnak, pedig az emberek többsége csak például az egri vagy szigetvári várat ismeri, miközben azért van még szépséges hely egy szép ország vidékein. Boldogkő vára tipikusan az a hely, amelyről nem igazán szoktak az emberek beszélni, ha megkérdezik tőlük, hogy milyen várakat ismernek.

A boldogkői várat még a tatárjárás pusztítása után emelte egy, a térségben élő vezető, aki IV. Béla javaslatára döntött úgy, hogy megpróbál itt is egy véderőt létrehozni. A Boldogkő nevű sziklára húzták fel a várat, ahol egyébként a nagyszerű kilátás mellett még ólomkatona kiállítás is helyet kapott. De bele is gyorsíthatunk a kis felsorolásunkba, mert Magyarország annyira sok szép hellyel rendelkezik, hogy éveken át lehetne róluk írni.

Mert gyönyörű kis tájház létezik Kehidakustányban a gyönyörű fürdő szomszédságában, ha pedig már erre járunk, akkor keressük fel Zalaköveskút települését is, ahol megcsodálhatjuk a hatalmas bivalytenyészetet is. Aztán ott van a Kazár riolittufa, amely nem egy fának a neve, hanem egy csodálatos geológiai képződmény. Az egész világon csak pár helyen látható ilyen, ez például egy vulkáni kitörés eredményeként jött létre. Tele van hasadékokkal és barázdákkal, itt aztán növényt sem érdemes keresni. Ha viszont a természeten kívül semmi másra nem vagyunk kíváncsiak, akkor vegyük az irányt Gemenc felé, ahol az ország egyik legszebb és legnagyobb erdőségében kirándulhatunk.

Van itt Duna-holtág, vannak itt tavak, van erdei kisvasút, lehet vadászati túrákat tenni és szimplán csak kirándulni valamelyik karbantartott ösvényen. Ide mobiltelefont sem kell magunkkal vinnünk, egyszerűen csak adjuk át magunkat a természetnek és ha elég ügyesek vagyunk, akkor még találkozhatunk egy kis őzsutával is. Ha nem csak most élő állatok érdekelnek minket, hanem mondjuk őslényekre is kíváncsiak vagyunk, akkor irály Ipolytarnóc. Itt van egy olyan természetvédelmi terület, ahol ősi lények maradványait, csontjait csodálhatjuk meg – miközben egyébként egy szép erdőben is gyönyörködhetünk.

Szakértőnk, Sultés Szilvia a végén pedig hozzáteszi: „amit most felsoroltunk, az még a jéghegy csúcsának is a csúcsa, hiszen Magyarországon százával vannak olyan helyek, amelyek nem tűnnek fel minden prospektusban, mégis életében egyszer mindenkinek látnia kell őket. Magyarországra sajnos sok magyar is csak legyint, pedig minden nehézség ellenére vannak itt olyan helyek, ahol el lehet felejteni a mindennapos küzdelmeket és rá lehet ébredni, hogy miért is harcolt és küzdött ezért a földért annyi éven át annyi ember.”

Fotók:Wikipedia